The Shollie: A Guide to the Border Collie German Shepherd Mix - Acme Canine (2024)

The Shollie: A Guide to the Border Collie German Shepherd Mix - Acme Canine (1)
Image Credit: DogTime

De Border Collie German Shepherd Mix, ook wel bekend als de Shollie, is een kruising van twee van de meest intelligente hoedende hondenrassen: de Duitse Herder en de Border Collie.

Door gast Blogger, Jackie Brown

Het resultaat is een hond die intelligent, behendig en buitengewoon loyaal is. Als u zich afvraagt of de Shollie de juiste hond voor u is, vindt u hier alles wat u moet weten over dit energieke hondenras.

Oorsprong van de Duitse Herder Border Collie Mix

De oorsprong van de Shollie is onbekend. Er wordt echter aangenomen dat de kruising is gemaakt om een grote hond te krijgen.

De Border German Shepherd-mix is het resultaat van het kruisen van een pure German Shepherd Dog (GSD) met een pure Border Collie.

De GSD is de ultieme waakhond. Het is stevig en heeft een bewonderenswaardig uithoudingsvermogen en arbeidsethos. Deze grote herdershond komt ook veel voor in het leger- en politiewerk. De Border Collie wordt vaak gefokt als herdershond. Dit is een uitstekende werkhond en je zult hem vooral zien dat hij vee beschermt in grote boerderijen. Deze hond is ook een favoriet voor gezinnen die een trouwe waakhond nodig hebben.

Het kruisen van deze twee hondenrassen resulteert meestal in een hond die twee keer zo groot kan zijn als de gemiddelde Border Collie, met een gewicht van ongeveer 80 pond, en met de kwaliteiten van een uitstekende werkhond maar ook een trouwe metgezel.

The Appearance of The Shollie

Aangezien deze hond een kruising is, hangt zijn uiterlijk af van de eigenschappen die hij heeft geërfd van de ouders. Het uiterlijk van de meeste Shollies neigt echter meer naar de GSD te leunen. De mix van de Duitse Herder Border Collie heeft een opvallende uitstraling die meer lijkt op die van een puur ras dan van een kruising.

Deze hond heeft een prachtige vacht die lijkt op die van GSD, een atletisch lichaam en zeer heldere ogen. Ze erven hun slappe oren en de bijna haarloze staart van hun Collie-ouders.

  • Vachtkleur – De meeste van deze hondenjassen zijn lichtbruin van kleur met zwarte stippen. Het is ook niet ongebruikelijk om een Shollie te vinden die de oudervacht van de Collies heeft geërfd, wat resulteert in een tweekleurige vacht.
  • Lengte en gewicht – De Shollie is een grote of middelgrote hond. Als uw pup de GSD volgt, weegt hij of zij tussen de 80 en 90 pond als hij volwassen is. Als ze de Border Collie-genen zou erven, zou ze ongeveer 40 pond wegen. Mogelijk merkt u ook dat uw pup tussen de opgegeven gewichten valt. De mixhoogte van de Duitse Herder Collie is ongeveer 22 tot 27 inch.
  • Vacht – Uw pup zal net als zijn ouders een rechte, dichte vacht hebben. Deze middelgrote vacht kan een zachte ondervacht hebben als de pup naar zijn GSD-ouder gaat.

Temperament Of the German Shepherd Collie Mix

Het temperament van de Shollie zal zijn een mix van hun twee raszuivere ouders. Desalniettemin worden enkele persoonlijkheidskenmerken verwacht in elke German Shepherd Collie Mix, waaronder:

  • Intelligent – De GSD is de favoriete leger- en politiehond vanwege zijn intelligentie . Border Collies staan ook bekend als enkele van de slimste honden die er zijn. Je mag dus verwachten dat je Shepherd Collie Mix briljant is. Dit maakt ze ook geweldige werkhonden, omdat ze graag taken uitvoeren die hun actieve geest stimuleren.
  • Energiek – Het is gemakkelijk in te zien waarom uw Shollie zo energiek is. Zowel de GSD als de Border Collie hebben veel kracht. De eerste is een hond die van veel activiteit houdt, wat hem een uitstekende werkhond maakt. Vanwege zijn vasthoudendheid wordt de Collie als boerenknecht gehouden. De mix van deze twee hondenrassen resulteert in een hond met veel energie.
  • Loyaal en beschermend – De Shepherd Collie is een geweldige waakhond. Ze hebben een groot instinct om degenen van wie ze houden te beschermen en te bewaken. Ze zijn ook gemakkelijk te trainen, daarom zijn ze geweldige waakhonden. Deze hond is ook vriendelijk voor familieleden en andere dieren, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat hij uw andere huisdieren in uw huis zal aanvallen.
  • Aanhankelijk en gemakkelijk te trainen – Het is bekend dat de GSD en de Border Collie aanhankelijk zijn. Het is geen wonder dat je Shollie het heerlijk zal vinden om naast je te liggen en niet genoeg aandacht van je te krijgen. De Shollie is ook erg vriendelijk voor starters, omdat hij of zij weinig onderhoud vraagt en zeer trainbaar is.

Trainingsvereisten

The Shollie: A Guide to the Border Collie German Shepherd Mix - Acme Canine (2) Je Shollie is geen banketbakker. Hij of zij heeft veel fysieke activiteit en oefeningen nodig om ze gelukkig te houden. Zorg ervoor dat je je hond minstens twee keer per dag laat wandelen en dat je minstens twee uur per dag met ze speelt. Oefening houdt ook het gewicht van uw hond op peil, wat essentieel is bij honden die vatbaar zijn voor heupdysplasie.

Terwijl je binnenshuis bent, kun je je Shollie bezighouden met spelletjes, puzzels en andere taken die hem mentaal trainen. Agility-training voor deze hond wordt ook aanbevolen, omdat het de hond helpt stoom af te branden en uw pup emotioneel stimuleert. Als je German Shepherd Collie-mix een werkhond is, hoe beter, want dit houdt hem bezig en zijn geest actief.

Als je op een boerderij woont, zorg dan dat je een omheinde achtertuin hebt om te voorkomen dat je pup naar buiten gaat. vaak. Dierenliefhebbers die in appartementen wonen, worden ontmoedigd om de Shollie te kopen, tenzij ze klaar zijn om hun actieve levensstijl bij te houden.

Een Collie Shepherd Mix moet ook op jonge leeftijd worden getraind en gesocialiseerd als je wilt dat hij socialer is. Als u uw intelligente en actieve hond te lang alleen laat, zal hij destructief gedrag vertonen, zoals kauwen op meubels of overmatig blaffen.

Verzorgingsbehoeften

Als uw hond een dubbelganger heeft jas, verwacht je veel verlies tijdens de lente- en herfstmaanden. Zelfs als uw hond zijn Collie-ouder achtervolgt, kunt u veel uitscheiding verwachten.

U moet de vacht van uw hond wekelijks poetsen. Als uw hond een dubbele vacht heeft, moet u deze misschien meenemen voor professionele verzorging, vooral tijdens het verharseizoen. Dit voorkomt matten en houdt de vacht er goed uit.

Gezondheidsproblemen en levensduur van de Shollie

Heupdysplasie is een aandoening die veel voorkomt bij zowel de GSD’s als Border Collies, waardoor het een waarschijnlijke aandoening is. conditie in uw Shollie. De Shepherd Collie Mix is ook vatbaar voor oogproblemen. Zorg ervoor dat u ook regelmatig hun oren schoonmaakt om oorontstekingen te voorkomen. De levensduur van de Shepherd Collie Mix is tussen de 10 en 17 jaar, net als hun ouders.

Een shollie kopen

Als je besluit om een hond te kopen in plaats van te redden, zorg er dan voor dat je Haal uw hond bij een gerenommeerde fokker, want dit zorgt ervoor dat u een gezonde pup krijgt. Zorg ervoor dat uw pup genetisch is getest, of dat uw verkoper controlecertificaten heeft van de ouders van de pup, zodat u goed op de hoogte bent van de gezondheidsproblemen die u van uw hond kunt verwachten.

Zorg er ook voor dat u ook een AKC-certificering krijgt waaruit blijkt dat beide ouders rashonden zijn. Controleer of de vlooienbehandeling, vaccinaties en ontworming van de pup up-to-date zijn. Een Border German Shepherd Mix-pup kost tussen de $ 450 en $ 950, maar je kunt er ook een adopteren bij het dichtstbijzijnde dierenasiel voor een meer betaalbare prijs.

De Shollie is een intelligente en zeer actieve hond. Het zijn uitstekende werkhonden en waakhonden. Als u de hoge energiebehoeften van deze hond kunt bijhouden, aarzel dan niet om deze loyale en aanhankelijke metgezel te kopen.

Voor informatie over andere pure en gemengde rassen, ga naar BarkFriend.com.

over de auteur

Ik ben Jackie, hondentrainer, auteur en voormalig redacteur van talloze dierenmagazines, waaronder Dog World, Natural Dog, Puppies 101, Kittens 101 en de Popular Cats Series.

Vond je dit bericht leuk? Krijg meer geweldige hondeninformatie door u aan te melden voor Spike’s Dog Blog van Acme Canine
The Shollie: A Guide to the Border Collie German Shepherd Mix - Acme Canine (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6154

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.